Media & Marketing Blog

#ЗаЧитање #01

Си ја враќам во оптек старата пракса да споделувам текстови вредни за читање. Секако тоа го правам и сега ама не баш систематски, порано од delicious ми одеа линковите на Твитер, сега преку Pocket во блог пост. Со по една реченица за секој линк. Планот е да имам вакви листи најмалку еднаш неделно. Еве ја првата. Ако сакаш да препорачаш линк пингни на твитер @darko156 или сподели со #ЗаЧитање

Social Media Trends for 2015

Неколку дечки од Social@Ogilvy втора година по ред подготвуваат листа на трендови за годинава пред нас.
Линк: http://whatleydude.com/2015/01/social-media-trends-for-2015/

Permission Marketing
Старо но добро текстче за различниот пристап во маркетингот од ненадминливиот Seth Godin
Линк: http://sethgodin.typepad.com/seths_blog/2008/01/permission-mark.html

Marketers: Stop Expecting Viral Content
Одлична препорака од одлична агенција. Внимавајте како ги димензионирате очекувањата од вашите маркетинг кампањи.
Линк: http://www.w2ogroup.com/marketers-stop-expecting-viral-content/#sthash.quTWub2a.dpbs

Koga zovete u pomoć kada vam nestane toalet papira? Community managera!
Одлична студија на случај. Еден тинејџер во воз заглавил во WC во без хартија, нормално му дошло да си твитне на човекот. Е тука се прави разлика од компанија до компанија.
Линк: http://www.netokracija.com/virgin-trains-community-manager-95284

Time-Lapse Selfies Are Now a Thing, Courtesy of Instagram’s Hyperlapse
Си ја симнав Hyperlapse и баш ми е ОК, си ја експериментирам, па ете малку и да се прочита за новиве трендови не е лошо, кај и да е ќе дојде и кај нас 🙂
Линк: http://mashable.com/2014/09/25/instagram-hyperlapse-selfies/

The evolution of social in 2015 / We Are Social
Царевите We Are Social, одличен текст за работите кои треба да се случат или веќе се случуваат во 2015
Линк: http://wearesocial.net/blog/2015/01/evolution-social-2015/

How to Market Your Book on Social
Прва листа е, па мора да го има и сеприсутниот Гери. Владее со книгите, па фер е да му се верува и на советува како да се промовира книга на Social Media.
Линк: https://medium.com/@garyvee/how-to-market-your-book-on-social-4d650d753d6b

A Teenager’s View on Social Media
Поглед од друг агол. Одличен текст, со одлична перцепција и начин на изразувања на авторот. Ретко се чита текст директно од актерите, сите само нагаѓаме според истражувања и сл.
Линк: https://medium.com/backchannel/a-teenagers-view-on-social-media-1df945c09ac6

3 коментари на “#ЗаЧитање #01”

  1. lancel canada

    help stop prostaglandin combination and even kick off. COX-2 inhibitors (manufacturers incorporate Rimadyl, Celebrex, not to mention Vioxx) actually restrain all of the COX compound in which catalyzes output of the level of prostaglandin many immediately included in inflammation and pain. Controversy on would-be aerobic side effects includes greatly reduced medical prescription among COX-2 inhibitors regarding humans. Getting K9 Habits Family home: Arthritis for K-9s Some sort of generally witne

  2. www.nuevostienda.com

    How Your Eating Schedule Affects Weight LossAlthough this is natural to believe that if we eat fewer food am certain that fortunate to shed more weight,Camisetas de Fútbol Hombre, that is not forever the situation. Even as eat less food food, all of us also eat on your regular schedule. Scientists have always known this,Gorro Adidas Barato, and that is why they began injecting these substances throughout the skin at all.These clinical skin fillers are made atone for the degradation of your

Коментарите се затворени.