Media & Marketing Blog

Подкаст #35 со Бојан и Ратко на тема #ACTA

SOPA, PIPA, ACTA кратенки кои не опкружуваат изминатиов период. Документите зад нив не се на арно за интернетов и светов кој сега го живееме. За да ги појасниме овие термини и да ги прошириме нашите (и се надеваме и вашите) знаења за иницијатививе кои имаат за цел поголема контрола на нашите животи разговаравме со двајца активисти, членови од Facebook групата: Балканска Анти-АКТА група.

Ако ти се допадне муабетов кој нешто повеќе од еден саат го теравме со Мите, Бојан и Ратко вклучи се во акцијата и придонеси на начин на кој можеш.

4 коментари на “Подкаст #35 со Бојан и Ратко на тема #ACTA”

 1. Anonymous

  Супер беше разговорот, одлично се покажаја ратко и бојан. јасно и гласно ги кажаја ставоите и размислувањата окулу АКТА, покажаја што се направивме до сега ( ме спомнаја и малку 🙂 ) поздрав и фала за подршката..

 2. Дарко Булдиоски

  Киро, можевме да чепнеме уште многу работи, ама здравје во некоја следна прилика 🙂

  Рубин, баш ми е мило што ти се допадна оваа епизода. Во основа на целиот блог и особено подкастот (во последно време) третираме теми поврзани со интернет. Нема потреба да се заблагодаруваш за поддршка, на иста страна сме правиме кој колку може :).

  • Lina

   Hey Ima!!!Very true, smart is seIx’!!yt!s a little worrisome, though, if the female scientist needs to be young and pretty to be sexy and the male scientist doesn’t. Doesn’t “smart is sexy” go both ways?

Коментарите се затворени.