Е да, у право си. Испаѓа дека све се врти околу профитот.

Страшно е само ако настане монопол. Тогаш ќе нема што да го ограничува, ниту пак да го поттикнува да се надградува (ко на пример да воведува нови услуги од типот на е-маил 2 ГБ што нонстоп се зголемува).