Media & Marketing Blog

Протестен молк на РТВ-станиците

Дневник: Приватните телевизиски и радиостаници в понеделник ќе одржат предупредувачки штрајк со неколкучасовен прекин на програмата, незадоволни од предлог-законот за радиодифузија и поради нелојалната конкуренција од МРТВ и кабелските оператори. Електронските медиуми ќе ја прекинат програмата три до пет часа во ударниот термин од 17 до 22 часот.