Мислам дека си во право за ова со неизвестувањето на медиумите. Јас пред некое време за еден другар зедов хостинг и домејн нејм http://www.infomk.com за да тој ги сумира резултатите од сите вести од Македонија и да ги постира на таа страна. Другарот замина за странство и сега нема време. Пред некој ден му инсталирав wikinews и сега секој што сака може да го користи за да става вести за се што што се случува кај него во мало, во зграда, град и т.н.
Предниот дел не е преведен и е на англиски но секако дека можете да пишувате. За жал јас немам многу време али ако има некој кој е заинтересиран да го развива и да носи луѓе да пишуваат вести на него, немам ништо против.
Епа Дарко ти што мислеш ќе можеш ли ти да го организираш тоа, а ако тргне работата од мене ќе го добиеш домејнот и уште една година гратис хостирање.