Archive for ‘April, 2006’

И уште нешто за емисијата

Само уште едно мало надополнување сега откако помина емисијата на Мирчевски. Навистина сите бевме многу афирмативни и се излезе ОК, барем според повеќето од реакциите, но…

Read article

Пад на продажба на два големи пазара

Деновиве независно едни од други две вести јасно го покажаа трендот која во следните неколку години ќе биде голем предизвик за медиумската индустрија. Имено и весниците…

Read article

Старт за сериозни почетници

Низ интернетов, и низ блоговиве Македонски или светски може да јадете милион текстови за блогови и граѓанското новинатство. Следнава препорака е наменета најмногу за новинарите или…

Read article

Интернет Манија_2.0 – Блогови

Блоговите напаѓаат од крајот на градот 🙂 Што да правиме актулени сме ние блогерите. Некаде преку нив се случуваат и револуции, кој би рекол а? Не…

Read article

Повторно за Web 2.0

Пред некое време во обид да навлезам повеќе во “поимот” Web 2.0 постирав еден текст на Tim O’Reilly за Web 2.0 Со истиот ниет ова го…

Read article

Еден од пет

Токму толку луѓе читаат барем еднаш неделно блог. А дневно, блогови чита 7% од целото население. Не. Не е Америка, Норвешка е. детали тука (Media Culpa)…

Read article

Зошто служат медиумите?

Топла препорака: Колку и да звучи чудно, ние сакаме да слушаме вести кои ги потврдуваат и ги вкаменуваат нашите ставови и верувања, а тоа се одразува…

Read article

Помалку содржини со претплата

Ги изгубив некаде низ кибер просторов изворот на оваа констатација но, сепак што е тука е. Главната констатација беше дека на интернет опаѓа бројот на содржини…

Read article

Уметник-блогер објавен во Утрински Весник

Македонските политичари вратени во минатото од досетливи блогери Ова е наднасловот кој денес се појави на 4-та страница на Утрински Весник. “Македонски политичари загубени во минатото”…

Read article

Kosmic Blogging Goddess,

Уште едно од многуте, секогаш интересни, интевјуа со Rebecca Blood. Ова особено го препорачувам бидејќи е преполно со линкови кои упатуваат на интересни места. Ова интевју…

Read article