Posts from the ‘Komkast’ category

#Комкаст #02 [видео]

Во втората епизода по враќањето на #комкаст останав сам, и тоа во Ровињ. Поради технички проблеми Митко не успеа да се вклучи во живо со видео…

Read article

Комкаст #01 [видео]

После голема пауза и многу одлагања конечно се вартивме со нашиот #комкаст. Овој пат со доста промени, наместо аудио сега одиме видео a домаќини сме Дарко Булдиоски и Митко Цабевски.

Read article

[Подкаст #62] со Sвездан Георгиевски

Со Sвездан разговаравме за моќта на локалната твитер заедница, за политичката комуникација на интернет за политика на Facebook

Read article

[Подкаст #61] со Маја и Бојана од SitnoSeckano.com

Разговаравме за мотивите, за фидбекот, за промените и секако за успешните и неуспешните рецепти.

Read article

[Подкаст #60] со Наташа Петкова за македонската стартап сцена

Со Наташа Петкова зборувавме за ecaHack Skopje и за неколку слични настани и малку за состојбара во која се наоѓа локалната стратап сцена.

Read article

[Подкаст #59] со Владислав Бидиков

Разговаравме на теми како одржување на сервери, инфраструктура, безбедност на вебсајтови и малку за локалните интернет пикови на посетеност.

Read article

[Подкаст #58] Engage, Twitter, телевизија и Vine

Зборувавме за Engage, Twitter и телевизискат програма и Vine

Read article

[Подкаст #57] Лажни или пара вести – #кромид

Мите и Дарјан зборуваа за локалните имплементации на т.н. пара-вести за потебата од ваква форма на изразување и секако за (на моменти) нејзината апсурдност.

Read article

[Подкаст #56] Онлајн видео – со Ели Пешева и Борјан Јовановски

Поводот за нивното гостување се нивните нови проекти: Зебра Онлјан и Нова два онлјан концепти кои во сржта го имаат видеото и дебатата.

Read article

[Подкаст #55] Финансирање на новинарски стартапи

Во оваа епизода наш гостин беше Зоран Ричлиев, продуцент во МПМ со кој поразговаравме на тема новинарски стартапи.

Read article