Posts from the ‘Social Media’ category

140 твита за 140 #ќебапи

5 твитерџии, 140 ќебапи и 140 твита. Предизвикот беше прифатен и остварен.

Read article

Е-бонтон – мој краток избор

Кои се твоите правила по кој се однесуваш на нет? Ги гњавиш другите за тоа како се однесуваат на нет?

Read article

Social Media Day Macedonia – Програма

Дојде ред да ја објавиме и програмата за Social Media Day Macedonia, настанот кој селедува оваа недела на Велешкото Езеро. 10:30 ЧАСОТ – ПОАЃАЊЕ ОД СКОПЈЕ (пред…

Read article

[видео] Завршен коментар за Твитоманија

Се вративме, средуваме импресии, раскажуваме, за луѓето, за искуствата, за муабетите, за забавата, за хотелот. Погледни го завршното видео како преглед на третиот ден и на целата атмосфера.

Read article

[видео] Твитоманија преглед – втор ден

Без долга најава по прегледот за првиот ден, еве го и видеото за вториот ден. Подолго е затоа не пишувам многу текст 🙂

Read article

[видео] Твитоманија преглед – прв ден

Ако следите твитер сл. деновиве знаете дека во Нови Винодолски, Хрватска се случува најголемиот регионален собир на интернет ентузијасти и професионалци – Твитоманија.

Read article

Интервју со Ана Азгоур од блогот Сурово и Вкусно

Љубовта кон (не)готвење останува без разлика на се друго! Бизнис жичките помеѓу блогерите и компаниите на овие простори се спојуваат многу потешко отколку на запад.

Read article

Од кризно комуницирање до шанса за промоција – @BurgerKing & @Jeep

Во кризна ситуација Twitter сметките добија повеќе нови следбеници, голем број корисници сакаат да ја следат ситуација и да фатат сеир.

Read article

Популарен не е исто што и влијателен!

На социјалните мрежи влијанието не се мери по број на луѓе кои те следат, пријатели или лајкови, ниту пак според фреквенција на учество.

Read article

Најчести манипулативни и спин техники во медиумите

Спинот се обидува да ги измести или изврти интерпретациите од неутрални во позитивни или негативни, од негативни во позитивни или неутрални.

Read article