Posts from the ‘Society’ category

5 фактори за (не)успех на еден стартап

Еве како ги подреди македонската стартап заедница по важност факторите за успех на еден стартап.

Read article

Време e Spark.me да си ја ставите во календар!

Spark.me ја најавија уште во јануари и тоа ни помалку ни повеќе туку со единствениот Ramon De Leon. Но мене тоа не ми беше новина затоа што…

Read article

Кога последен пат сте направиле нешто заедно?

Добрината на човекот се познава во невоља и токму во една таква невоља се покажа дека длабоко во себе сите ние (на балканот) сме добри и посакуваме добро на другите.

Read article

Еве какви програми емитуваат телевизиите!

Предупредување Текстот што следи не е наменет за малолетната публика и се препорачува надзор на здравствен работник. Минатата недела Државниот завод за статистика ги објави бројките…

Read article

Анализа: Претседателски слогани

Кратка анализа на пораките кои ни ги испраќаат кандидатите во своите кампањи пред претојните претседателски избори во Македонија

Read article

Селфи – креирање на својот лик и идентитет пред другите

Се вгради во нашата современа (дигитална) култура и веројатно нема намера да замине. Еве краток осврт и доволно линкови на темата.

Read article

Добро. А зошто споделуваме?

Не треба да дозволиме технологијата да не прави полоши луѓе… напротив. Не заборавај следниот пат кога ќе споделуваш: #СподелиДобрина

Read article

LeWeb 2013 – што не очекува следните 10 години

Оваа година LeWeb слави 10 години и по тој повод темата на настанот е: следните 10 години.

Read article

За линкот (семоќен) и Твитер!

Новата функција „Related Headlines“, веднаш под објавениот твит, прикажува линкови до стории поврзани со содржинат на твитот.

Read article

Е-бонтон – мој краток избор

Кои се твоите правила по кој се однесуваш на нет? Ги гњавиш другите за тоа како се однесуваат на нет?

Read article