Posts from the ‘Media’ category

Кога треба, еве како да се извиниш

Кога веќе си згрешил на Твитер, немаш многу време, одма кажувај извини пред да те растргнат. Дали некој локален бренд ти се има извинето?

Read article

Еден поинаков трол

Денес е хит да си трол, зaтоа што така нели си кул, привлекуваш внимание и стануваш битен… бар во твојата глава.

Read article

#ОнаКога ќе потфрлиш на Твитер

Деновиве читав за масивниот ненамерен fail на @USAirways и одлична приказна испадна на крај со скроз неочекуван завршеток. Па затоа решив и јас да ја пишам…

Read article

Раскажи приказна – Gary Vaynerchuk

Gary е еден од оние кои можам да ги слушам по 100 пати секој ден, како ми го раскажуваат истото и пак да го премотам назад…

Read article

Кога selfie-то ќе добие поинаква вредност

Ellen DeGeneres направи selfie кое ќе влезе во историјата. Го твитна, и направи историја за Твитер, за Оскари и секако за целата филозoфија на selfie-то како…

Read article

Заедницата е силна на патека – интервју со Иван од karas4training

Секогаш се радувам кога на локалнава нет сцена ќе се појави сајт/сервис кој има цел да биде повеќе од уште едно забавно порталче (без сериозна намера…

Read article

LeWeb – видеа кои не смеете да не ги гледате

Пет видеа од LeWeb 2013 кои не смеете да ги пропуштите. Gary Vaynerchuk, Travis Kalanick, Hugo Barra, Tony Fadell, Carmine Gallo.

Read article

LeWeb 2013 – видео осврт на третиот ден

Додека јас да се сетам дека не го објавив последното видео од Париз помина скоро цела недела. Еве го завршниот збор за конференцијата. На кратко: одлично…

Read article

Како помина 2013, видена низ YouTube и Twitter

Еве што сме правеле гледале и муабетеле изминатава година раскажано низ најпопуларните видеа и теми на YouTube и Twitter.

Read article

Во Македонија не остана простор за непристрасен медиум

Во време кога печатените дневни весници во Македонија се сè помалку важен извор на информации, да развива стратегија со која плурализмот ќе го возобновува со печатен медиум

Read article