Популарноста на бесплатните весници спласна во 2008

Да го одржам празничново темпо на постирање, еве едена краток пост за да не се пропушти оваа (некому) важна информација.

Според податоците пренесени преку најрелевантниот извор кога станува збор за бесплатни весници, Piet Bakker, аворот на Newspaper Innovation изминатава година бесплатните весници бележат најмал глобален раст од само 2%.

Деталите се тука: 2008: 2% circulation growth. Како што се гледа пад има само во Европа.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.