#комкаст 92 – Топ 5 извори/сајтови за маркетинг и медиуми

Традицонално зимскиве празници се за улежување, јадење, пиење… па добро еве нека бидат и за консумирање на содржина.

Оваа епизода, без гостин во студио, всушност е обид да ја разглобам млаку подетално мојата лична практика ког станува збор за навики за консумирање новости и мислења. Се надевам ќе ти биде корисна и можеби инспиративна и секако ќе биде предизвик за ти да ги споделиш со другите (во коментар или каде и да стигнеш) твоите омилени извори за маркетинг и медиуми.

Линкови до сите споманти сајтови и групи има на крајот на оваа објава.

Слушајте ја новата епизода претплатете се или заследете не на некој од следниве аудио стриминг сервиси:

iTunes: https://apple.co/31TUeXw
Spotify: https://spoti.fi/3oHztZ4
Google Podcasts: https://bit.ly/3kEqkxK
Anchor.fm: https://anchor.fm/komkast

Слушнете го аудиото тука:

Или погледнете го видео записот:

Се разбира може да се „сабскрајбнете” на YouTube каналот: https://bit.ly/3oGjbQ7

Содржина и линкови

 1. Вовед и како јас консумирам вести денес а како во минатото
  – Bloglines – https://en.wikipedia.org/wiki/Bloglines
  – Алтернативи на RSS reader – https://alternativeto.net/software/google-reader/
 2. Видови на извори
  SocialMediaExaminer
  OnTech with Shira Ovide – NYT free newsletter
  Wired Long Reads – Newsletters subscribe page
  ga:croatianTalk – FB група
  Google Ads uz kavu – FB група
  WP Speed Matters – FB група
  ClickFunnels (Official) – FB група
  eCommerce Hrvatska – FB група
 3. Honorable mentions
  #ПрегледВоПеток
  The Verge
  DigiDay
  TechLinked – YouTube
  It.mk
  Social Media Today
 4. Топ 5 извори на вести
  WeAreSocial – UK Blog
  eMarketer & eConsutancy
  Platformer – Casey Newton & Boagworld – Paul Boag
  aList Daily
  Netokracija.rs & Netokracija.com

  *Substack

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.