Media & Marketing Blog

e-Goverment тендер

Не дека ме интересира тендерот, или пак дека јас ќе им кажам на фирмите дека има тендер, или пак дека ќе конкурирам, ама вреди да се знае кој се намерите и како се одвива работава во државава.

Значи УСАИД преку e-Government Project објави денес тендер за развој на апликација за електронска влада

Целта на проектот е да се осигура дека електронската влада во РМ ќе ја зголеми ефикасноста и транспарентноста ви управувањето со јавниот сектор и ќе отвори нови можности за бизнис на отворен начин, со што Македонија ќе стане поатрактивна за инвеститорите.

(извадок од објавата во време)

4 коментари на “e-Goverment тендер”

 1. GoodBytes

  Браво за USAID, огромни пари истурија во Македонија, а проектите им се на место.

  Кога ќе се прави истово во Парламентот, електронски парламент ќе значи да им се земат весниците од раце на нашите законодавци, а нив да ги читаат онлајн. 🙂

 2. Милан

  би сакал да бидам информиран на мојата и-меил адреса околу тоа каде би можел да ја презентирам мојата идеја од карактерот "привлекување на странски инвестиции",со оглед на тоа што мислам дека имам генијална идеа,барам да бидам ислушан ,каде би го презентирал изработениот материјал

 3. Curt Tobin

  Thanks for your post. One other thing is when you are disposing your property all on your own, one of the issues you need to be aware about upfront is when to deal with home inspection reports. As a FSBO seller, the key towards successfully moving your property along with saving money about real estate agent revenue is understanding. The more you know, the softer your property sales effort are going to be. One area when this is particularly vital is information about home inspections.

Коментарите се затворени.