How mobiles changed the face of news

Неодамна BBC News, објавија еден документарец за Citizen Journalism. Овој документарец трае 22 минути и во најголем дел е базиран на настите кои му се случија минатата година на Лондон. Но, преку нив авторот го објаснува многу пристапно концептот или (да го наречеме) феноменот на Citizen Journalism.

Во него има изјави и мислења од најголемите активисти кога станува збор за овие теми, но има и многу искрени изјави од сведоци на немилите настани во Лондон.

Се на се 22 минути вредно парче видео материјал за кој не може воопшто да се посомневаме, едноставно зад него стои BBC

Version for RealPlayer (256k)

Version for WindowsMedia (256k)

Заклучната поента на овој документарец оди вака некако:

We don’t own the news any more, the public are now enabled to engage on it, to comment on it to discuss on it, to make judgments about our judgments , in a way that was not possible even two or three years before, so I do think something major is has shifted.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.