#комкаст 53 – Медиумите во Кина со Анастас Вангели

Vuna-podkast-komunikacii

Во првата епизода од нашиот подкаст во 2013 година гостин ни беше еден од најпознатите (од времето) блогери и активисти во Македонија, Анастас Вангели a.k.a Вуна. Тој веќе една и пол година е во Кина на студиски престој па неговата посета за празниците ја искористивме да го поканиме во нашиот подкаст.

Зборувавме за ситуацијат со медиумите таму, за пристапот на интернет, за алтернативните сервиси за социјално вмрежување, за цензурата и за последните поголеми протести предивикани токму после појака цензура во еден приватен медиум.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.