Rheingold puts the R in RSS

Хауард Рајнголд (Howard Rheingold), име за кое и не би требало да се ставаат линкови на Wikipedia (ставен е чисто од навика :) на својот скорешно отворен Влог (video-log) постави уште една епизода, „A (re)slice of life online, part two: RSS“. Интересно е да се види како овој онлајн гуру ги користи алатките на Web 2.0 во секојдневниот живот:

Интересно е што тој ги користи блоговите за да ги филтрира онлајн содржините на останатите медиуми, кои потоа ги пребарува ако го заинтересираат. Nice :) Ова го нарекува „social filtering“:

На влогот можат да се погледаат и неговите претходни видео-постови.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Rheingold puts the R in RSS

  1. Darko Buldioski 14/01/2008 at 11:40

    Ја гледав пред некој ден и првата епизода, и малку сум изненаден. Прво што со влогов таргетира/ат општа публика и што „лекциите” се ептен основни. Второ, што и покрај тоа ми се чинеше дека термини и прикаски од типот на „social filtering“ ќе има далеку повеќе, а всушност (барем засега) нема.

Comments are closed.