Media & Marketing Blog

Мултиетнички додаток

По повод 30 години од своето постоење италијанскиот национален дневен весник La Repubblica за прв пат во својата историја ќе започне со издавање на неделен додаток наменет за останатите националности во Италија.

Мултиетничкиот додаток е наречен Metropoli и претставува колор додаток со 24 страни кој ќе излегува во недела. Тој има за цел да го доближи овој весник до 2,5 милиони имигранти кои всушност претставуваат 3,5% од вкупната популација на земјата.

Мене потегов ми изгледа крајно (економски) логичен а плус и зборува многу за отвореноста на весников. Додека ја читав оваа вест се обидував да си замислам какви би биле реакциите доколку на некој ваков сличен потег (се разбира од економски побуди) се реши некој од нашите весници.

Искрено, мене тоа би ми се допаднало бидејќи јас сакам “мојот” весник во него да има се`.

Извор: Editors Weblog

3 коментари на “Мултиетнички додаток”

 1. Anonymous

  А што би добил ти со еден таков додаток? Ти си имигрант?

 2. Anonymous

  А што би добил ти со еден таков додаток? Ти си имигрант?

 3. Darko156

  Јас би добил прекрасно чувство дека “мојот” весник има се`.

  И дека ќе можам да го препорачам на нови луѓе 🙂

Коментарите се затворени.