Media & Marketing Blog

Дома имаме по „многу” телевизори

Насловов е мојата слободната интерпретација на веста објавена на Тотал.ком.мк. Имено тие се повикуваат на последните податоци објавени од Советот за радио дифузија (СРД) и велат:

Дури 44% од македонските семејства имаат повеќе од еден телевизор. Околу 38% од граѓаните имаат видеорекордери, а 33% ДВД плеер, покажуваат податоците на Советот за радиосифузија за минатата година. Телевизија, преку кабелска гледаат 21,2%, а преку сателитска 14% од популацијата. …Тотал

Се разбира нема потреба да се истакнува дека повторно гледаме повеќе ТВ од Европа. Сепак мене ме интересира колку тоа ТВ приемници има во МК, се обидов да најдам податок на стат.гов.мк за бројот на семејства во МК и сакав да помножам, ама некако не бев сигурен колку е ова повеќе од еден ТВ по дома? Дали е тоа 1,2 или 1,4 или пак се бројат како цел телевизор па повеќе од еден е два, пошто расипаните не се бројат така?

Податоциве се оскудни, но доволни уште еднаш да ја потенцираат потребата од загриженост, бидејќи премногу народ е зависен од ТВ.

2 коментари на “Дома имаме по „многу” телевизори”

  1. dr. Max

    Луѓето се зависни од Телевизијата. Некоја манија ја зафати македонштинава со овие Шпански и не Шпански серии, сапуњари и течни сапуни.. Колку само попаметна работа може да се најде од следење на касандри, љовисни и не снам ти какви Шпански абортирав-дете-ама-у-суштина-е-живо-и-татко-му-е-богат-а-ја-сум-слугинка серии!

Коментарите се затворени.