#комкаст 54 – Финансирање на новинарски стартапи

Поттикнати од блог записот на Милчо за неуспехот на The Daily и од истражувањето за новинарски стартапи во светот објавено на Nieman Journalism Lab кое ги истражува можностите за пронаоѓање на стабилност или стабилни финансиски извори за новинарски продукти онлајн го поканивме Зоран Ричлиев, продуцент во МПМ да разговараме на оваа тема.

Комкаст број 55

Дел од разговорот беше за состојбите на глобално ниво, но доста се задржавме и за можноста ваквите новинарски стартапи да се појаваат и кај нас, дали ги има кај нас, дали неколку нови проекти како Нова ТВ и Зебра онлајн може да ги вброиме како македонски новинарски стартапи. За целосната дискусија симнета ја епизодата или преслушајте ја тука во пребарувач.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.