Толковен речник на новинаризми RELOADED

  • полицијата ја интензивираше истрагата, но засега осомничени нема = полициската патрола сврте две-три крукчиња околу местото на настанот, испи кафе во локалното кафуле и се врати назад.
  • документот/договорот до кој дојдовме вели…= документот за кој плативме на црно за да го видиме…
  • поради основано сомнение = откако Х беше искодошен…dictionary.jpg
  • владата е засега воздржана = на владата не и е гајле…
  • според извори од Брисел/како што дознаваме = според странските агенции за информирање
  • Х изјави дека нема да прифати никакви услови = Х ја крева цената на понудите
  • Х ја поздравија одлуката = LOL

(to be continued…)

Во претходната епизода гледавте:

Толkовен речник I

 

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Толковен речник на новинаризми RELOADED

  1. melbourne airport to 21/11/2012 at 13:22

    In arguing, too, the parson own'd his skill, For even though vanquished he could argue still. – Oliver Goldsmith

Comments are closed.