ТВ програма 2.0

Иако он-лајн информирањето за распоредот на програмите на локалните телевизии (т.е. оние со национални концесии) е со тренд на подобрување, ценам, како добронамерен тв-гледач, дека истото уште не е на задоволително ниво, имајќи го предвид и тоа дека веќе надминатиот телетекст во светски рамки, кај нас не ни виде светлина многу-многу (само А1, Сител и Канал 5 дистрибуираат телетекст информации). Иако мрчењето е најлесна и најнеблагодарна работа воедно, сепак да се укаже на големиот, преостанат, простор за подобрување кој локалните медиуми на овој план, е благородна работа.

Работите во реалноста стојат некако вака:

А1 ТВ програма (навременост ок, опис на содржини просечен, со можност за подобрување)

СИТЕЛ (навременост ок, содржини нула)

ТЕЛМА (навременост слаба, т.е. според сајтот испаѓа дека Телма нема никаква програма преку викенд, содржини нула)

МТВ (навременост ок, содржини нула)

КАНАЛ5 (навременост ок, содржини нула, башка програмата треба да ја побарате под „емисии“ и после таа ви скрола од страна и нема прегледност, без везе 🙁

А како тоа би требало да изгледа?

Па вака некако:

untitled1.JPG

Cudos to Darko156 🙂

Не знам дали се работи за шега, но само кај црногорските телевизии пишува „NEMA PODATAKA“. Дали е тоа последица на поговорната мрзливост на црногорците останува да се види.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

5 Comments ТВ програма 2.0

 1. Стеван 26/01/2008 at 23:28

  Епа ова е исто како на А1??

 2. Darko Buldioski 27/01/2008 at 21:08

  Да не претеруваме, сајтов се храни со податоци од сајтовите на соодветните телевизии, не би можеле ни да очекуваме да биде подобар 🙂 или побогат од секоја од нив поединечно.

  Иако не сум тв фан, кога го најдов сајтов (и препратив на Сеад) во очи ми остана згодната опција Аларм која патем нуди некоја синхронизација со Google Calendar кој пак може да ви испрати потсетник на мобилен. Треба да го испитам ова.

 3. sead93 28/01/2008 at 12:11

  2Развигор: Fala za preporakata 🙂

 4. Darko Buldioski 28/01/2008 at 23:26

  Испробав, функционира. Го синхронизирав календарот на ТВПрофил со календарот на гугл, и на гугл му реков да ми прати смс со потсетување.

  Финкционира. толку. Ако на некого му треба, со задоволство ќе му помогнам, доколку воопшто треба, бидејќи не е тешко 🙂

Comments are closed.