Европски ден за заштита на личните податоци

Денес е ден посветен на значењето на заштитата на личните податоци. Иако формалните пригоди (ден за ова, ден за она, а потоа цела година сé по старо) во принцип не ги поштуем(е) многу (феномен на разочарани романтици), сепак ваквите денови можат да се исползуваат барем за јакнење на свеста за некои многу важни процеси како што секако е заштитата на личните податоци и интегритетот на поединецот, кои се прилично доведени под знак прашање со бурните промени во јавната циркулација на секакви податоци, па со тоа и на личните.

Европската регулатива по ова прашање

Изјава на од скора непопуларниот потпретседател на ЕК Фратини по поводов.

Локални импресии по поводов.

Веб-страница на нашите анѓели чувари 🙂 (Дирекцијата за заштита на личните податоци, штета што линковите ич-па-ич не им работат, вклушително и до предлог законот по ова прашање, изгледа тие заштитата на своите податоци ептен сериозно ја разбрале).

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments Европски ден за заштита на личните податоци

  1. Pingback: 2008 година на купче | К О М У Н И К А Ц И И

Comments are closed.