Davos-07

Боцевски (theskopjetimes) во својата редовна саботна колумна поставува некој суштински прашања за процесот на глобализацијата, т.е за нејзино следење. Одлична колумна каде преку глобалниот светски форум во Давос се надоврзува на нашата (мк) улога или подобро речено (не)посакувана улога.

Колумната е тука: Глобални промени, локални предизвици

А јас само уште ќе доплнам уште со некој линк поврзан со еден од панелите таму, кој го спомнува и Ивица во неговата колумна: The Impact of Web 2.0 and Emerging Social Network Models .

Од таму извстуваше/пишување Jeff Jervis – BuzzMachine
BBC – Social networking, web 2.0
Guardian: Alan Rusbridger

Не дека не ми е јасно, ама ме изненади фактот колку брзо YouTube стана синоним за новиот интернет и се што се случуваше со него веќе неколку години наназад. Погледнете колку високо е вментат овој сервис и неговите креатори. И нормално со толку многу публицитет насочен кон нив тие го искористија моментот и највавија нешто што секако се очекуваше откако Google ги купи. YouTubers to get ad money share

Извинете, постов е малку конфузен, ама немам многу време да го средам, може до вечер ќе го заличам малку повеќе.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.