Expert servey about media,
marketing and digital life

Вчера ги спомнувавме луѓето ои ги креираат глобалните текови, па додека е уште таа тема, ајде да видиме што уште тие имаат да кажат.

Покрај Давос деновиве актуелна е и уште една конференција во Европа, не е на толку широки глобални теми но сепак ја собира елитата од сегментите на дигиталниот свет.

DLD (Digital, Life, Design) is Europe’s conference for the 21st century; covering digital innovation, gaming, arts and science and bringing together thought leaders from Europe, the Middle-East, America and Asia. The third DLD took take place at HVB Forum in the center of Munich, Germany….

Креаторите на оваа конференција пред таа да се одржи спровеле едно истражување меѓу актуелните учесници на конференцијата. Се разбира прашањата биле се за тоа кој бил најуспешен и кој ќе биде успешен во полето на медиумите (новите) маркетингот и (општо) дигиталното опкружување.

доколку сакате резултатите може да ги преземете во форма на pdf (650KB) или можете подолу да ја разлистате презентацијата пренесена со помош на SlideShare.

Technorati Tags: , , , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.