Нема повеќе LOL во собрание

(репост од блогот „Дејгиди“, 31.01.2009)

Сите мои надежи еден ден да станам благодостоен народен парламентарец паднаа во вода кога дознав дека нема Facebook во собраниските простории и кулоарчијна. Ич-од-ич не се трудам, ај’ ти се молjа. Не можеш да седиш у бифе, нема попуст на патарини, и сега нема ни Фејсбук? Аман!

Инаку, одлуката е донесена за да се сочуваат нашите пратенички писи-машини од вируси? Камон…Или дека наводно ништо не работеле, оти чатале?Ти зборам ќерко, сети се снао работава.

Се работи за уште една префинета манипулација со јавното мнение, со уште една Пинокијада на граѓанките и граѓаните. И ова новинариве, наместо да засукаат ракавите и да ги пронајдат фактите зад фразиве, само цитираат таму некој си неранигимајковци, а еве за што всушност станува збор:
Пратениците од спротивставените политикантски опции во Собрањево последниве неколку месеци почнале прилично да се дружат, да си разменуваат пораки и постапно да ги уриваат бариерите и барикадите, трпеливо градени и билдани од независноста до денес. Ова електронско дружење стигнало до тој степен што едни на други си праќале pokes речиси на пол-саат (тука Бучко го водел орото), да си оставаат пораки на Super Wall, да си разменуваат квизови, да си пополнуваат Likeness Matches (просто биле шокирани колку всушност си се сакаат и си одговараат вака онлајн), а се слуша муабет дека многумина од нив биле ептенски активни во Mafia Wars. Битката помеѓу Нинџи и Пирати, исто била прилично разгорена, Рaда била во водство на листите „Cutest Friends“ (инаку ѝ прерфлаат дека со ова фсашност му се додворувале на госпон дајнерс, не оти она била толку фаворитка), првиот министраш добивал најмногу „Macedonian Gifts“, Влаткосиѓорчев парче правел у мувис квизовите (некои велат затоа што многу се филмал?), Шема растурал у Kickmania!, а Ѕинго разарал у Speed Date, мавал по едно 15-тина дневно, да не ти се веруе?!?

Формално, гејм-оверот всушност се случил кога Вељо разбрал дека ептен слабо стои на Sexiest Friends on Facebook апликацијата, и си рекол, „јанасана, ја ним сите им делам оправдани к’о учителка од основно, а они мене ме гласаат за последен на Sexiest Friends , ма гаси Фејзбукот Жаки“. И така и би. РИП Фејсбук. Се слуша дека по ова многу пратеници го избришале Вељо од френд-листите, а они кои не смееле, по дома цело време се со статус инвизибл, да не ги сети Вељо нешто па да им направи муабет.

Славе пак откако узнал дека нема више Фејзбуци, а он планира да кисне таму за едно пет-шес ребаланса, башка растур праеше у Premiere Football лигата, одма потајно наручил саботаж на софтверот за бруто плати, за да им се освети на оние што го замислија и спроведоја ова проектот за дефејзбукирање на парламентот. Славе беше една од ѕвездите на Фејсбук и ваквата одлука тешко го погоди. Оттаму и бруталната реакција, наведуваат моите извори блиски до бифето.

Од други извори дознав дека имало и друга причина, секако од комшиско-злобњарска провиниенција, а тоа е дека истите кога виделе како постапно се зближуваат закараниве партии, веднаш решиле да го саботираат ова комуникациско помагало. Ова останува да се испита.

Од истиве извори веќе се наслушнува правење изборни програми во која враќањето на Фејзбук во собранието ќе биде едно од централните предизборни ветувања на многу наши партии, подржано од граѓански асоцијации и други тинктанкови. Некои одат дури дотаму што ветуваат и неограничен достап на Јутјуб, на што странските претставници сепак им рекоа да не претеруваат.

Тоа е како се случи, а тоа што се врти по вести, обични мижилажги од кујните на пиар менаџерите.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Нема повеќе LOL во собрание

  1. Baju Bayi 21/11/2012 at 05:35

    Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is excellent, let alone the content!. Thanks For Your article about Нема повеќе LOL во собрание | К О М У Н И К А Ц И И .

Comments are closed.