Book meme

Колку брзо се шири убава идеа кога треба да потисне неубава. Симпатично. Изворот е Iacovibus тука дојде преку Џаман. Па еве што ми беше во моментот под рака:

He advises those who will listen: “If a blogger has enough passion, the blog becomes the central place on the Internet for that topic. Companies understand the importance of Google, but they don`t yet get how blogging fits in. If the corporation doesn`t do this for themselve, then someone else will. That is why Andrew Carton`s Treonauts blog is so much more influential on the Treo company web sites and their marketing materials. They can no longer take it away from him”

naked conversations – Robert Scoble/Shel Israel

Правилата кои треба да ги следат: Goodbytes, Баждарџијата, Владо, Новица и Миша

  • земи било каква книга која се наоѓа во твоја непосредна близина, а која има над 123 страници
  • отвори на 123-та страница
  • прочитај ги (не мора на глас) првите пет реченици кои почнуваат на таа страница
  • следните три реченици (после тие пет) запиши ги на блог
  • наведи ја книгата и авторот
  • тагни пет следни блогери

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Book meme

  1. airport transfer ser 21/11/2012 at 05:30

    Albert Camus~ We rarely confide in those who are better than we are.

Comments are closed.