Koj брои посети во Македонија?

Веќе неколку пати ги спомнував тиражите на весниците и кој (и како) ги брои кај нас. Но да ги оставиме нив на страна, ајде да разлгедуваме друго прашање. Кој брои посетеност на интернет сајтови во Македонија?

Се разбира доколку сакаме да функционира системот и доколку сакаме интернетот да заживее како медиум треба на него да се рекалмираат фирми. А како ќе се рекламираат кога нема (какви/такви) податоци за бројот на посети на сајтовите.

Една лажен постер објавен во Англија ме натера да размислувам на оваа тема. Кој од МК весниците има најголема посетеност онлајн? Дали е тоа: Дневник? Време? Вест? Утрински? Шпиц? СекојДен? МакфаксОнлајн?

Пред некое време Моби (уште додека беше нa блогспот) направи две мали анкети. Тука може да се потсетите на резултатите: 1, 2
Знам дека не може како читатели (посетители) да пресудиме кој е најпосетуван, но додека чекаме некакви (по)офоцијални статистики, би сакал да ве запрашам: Кој сајт вам ви изгледа како најпосетуван?

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments Koj брои посети во Македонија?

 1. Jeton 02/02/2007 at 00:54

  Alexa.com nudi interesni statistiki.

  No ne znam dali se reliable ili ne. Nekoi luge ze zalat deka nacinot na broenje kaj niv ne e bas kako sto treba.

  A za toa koj e najposetuvan, jas bi rekol dnevnik.com.mk

  No, ne me prasaj zosto 😉

 2. Moby 04/02/2007 at 20:14

  па штом само на Вест му стиска да стави јавен бројач веројатно сајтот на Вест е најпосетуван .

Comments are closed.