Кој брои посети 2

Благодарам Јетон.

Заборавив на Alexa, искрено не очекував да ги има таму, бидејќи еднаш се обидував да најдам некоја статистика таму и ми рече дека нема за тој сајт, но сепак за веснициве има, веројатно бидејќи имаат многу повеќе посети од сајтот за кој јас сакав да проверам 🙂

Како и да е Alexa нуди, какви такви, податоци за рангот и бројот на посети на сајтовите. Јас се обидов да направам една споредба. Се однесува за период од еден месец и предвид ги зема Дневник, Вест, Време, Шпиц и СекојДен.

Alexa Graph

Кој брои посети во Македонија (1)

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

4 Comments Кој брои посети 2

 1. Jeton 02/02/2007 at 10:35

  Bas me interesira sto se slucuvalo to periodot megu 15 i 22 Jan, i toa Vest pominuva 40ka.

  Ne ocekuvav Vest da bide pred Dnevnik.

 2. darko156 02/02/2007 at 10:38

  Интересен е тој пик таму, треба да се види што се случувало за да ни стане појасно.

  А за Вест, јас не бев изненаден, пошто едно време се збореше дека Вест билл општо најпосетуван МК сајт. Претпоставувам дека откако ќе го редизајнираат по урнекот на Дневник и Утрински ќе биде уште по посетуван.

 3. GoodBytes 02/02/2007 at 21:18

  Да, Alexa ги прати само најпосетените сајтови. Или тие кои платиле за сервисот.

  Офтопик: на дното на темплејтот, во футерот, нешто се згужвало. Се гледа „text-align: center;“.

Comments are closed.