#ЗаЧитање #02

Од мноштовото текстови прочитани иминтиов период, овие не смееш да ги пропуштиш!

1. Key Digital Trends for 2015
Убаво спакувани и елаборирани трендови за 2015, by еMarketer
Линк: http://www.emarketer.com/public_media/docs/eMarketer_Key_Digital_Trends_for_2015-Whats_in_Store%E2%80%94and_Not_in_Store%E2%80%94for_the_Coming_Year.pdf

2. Video Killed the Video Star / We Are Social
Видео на интернет не е само ТВ реклама на интернет, за да се извади максимум потребно е многу повеќе од 30 секунди добар спот. – by Stefano Maggi
Линк: http://wearesocial.net/blog/2015/01/video-killed-video-star/

3. 5 charts that show how social media rules publishing
Петен интересни статистики кои откриваат дел од стратегиите на големите информативни сајтови кога е во прашање оптимиацијата за социјалните медиуми. – by Lucia Moses
Линк: http://digiday.com/publishers/5-charts-show-social-media-rules-publishers/

4. Avengers Trailer Is the Ultimate Test for Facebook Video Versus YouTube
Ова е само еден од обидите да се спореди моќта на Facebook видео содржината. ИНвестираат Facebook многу во овој сегмент, а последните бројки покажуваат дека во некои сегменти почна да го надминува YouTube. – by Garett Sloane
Линк: http://www.adweek.com/news/technology/avengers-trailer-ultimate-test-facebook-video-versus-youtube-162343

5. Creative Agencies Need To Be Tech Companies Too
Маркетингот е уметност но во исто време е и наука. Брендовите сакаат убави приказни но во исто време сакаати да ги врзат трошиците со бинис целите и секако со задоволството на потрошувачите. – by Paul Roetzer
Линк: http://www.mediapost.com/publications/article/241388/creative-agencies-need-to-be-tech-companies-too.html

6. Infographic: Who’s Really Using Facebook, Twitter, Pinterest, Tumblr and Instagram in 2015
Ако си по бројки и следење на глобалната слика на корисници на социјалниве… кликај!
Линк: http://www.adweek.com/news/advertising-branding/new-social-stratosphere-who-using-facebook-twitter-pinterest-tumblr-and-instagram-2015-and-beyond-1622

7. Video content strategy: why do it & will anyone watch it?
Лесно е да се каже дека е потрбна стратегија, ова особено важи кога зборуваме за креирање содржина, оди направи ја да те видам. Одлично пренесување на искуство од страна на eConsaltancy. – by David Moth
Линк: https://econsultancy.com/blog/65957-video-content-strategy-why-do-it-will-anyone-watch-it/

8. 9 media-tech trends to watch in 2015
Ова се последни предвидувања, ветувам. Ама добри се, зборуваат за нови компании кои ќе купуваат телевизии, за еволуцијата на радиото и сл. Вреди да се читне. – by Tom Cheredar
Линк: http://venturebeat.com/2015/01/11/9-media-tech-predictions-to-watch-for-in-2015/

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.