Superbowl commercials

Верувам сите знаете што е superbowl, и каков статус има тој во Америка, особено каков статус има во областа на рекламерите и креторите на реклами.

Веројатно и оваа година некој рекорд со некоја бројка бил срушен, но тоа не ми се виде мене интересно. Интересното оваа година е што сега постои YouTube. И нормално што друго може да се очекува од царството на видео клиповите ако не царски потег.

supervote superbowl

Листа на сите реклами емитувани на Superbowl-от со одлична техничка изведба и со можност да гласате , односно да креирате листа на рекламите според ваш вкус.

Успеав да погледам повеќе од десетина, и морам да забечежам дека не сум воодушевен, има некој стварно глупи (амерички) рекалми, а и премногу се повторуваат рекламите за budlight. Од тие што ги видов ми се допадна на таа на GM.

Погледнете сами: youtube.com/superbowl

Technorati Tags: , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Superbowl commercials

  1. Lani 05/02/2007 at 22:32

    The manufacturing geeks over at the Evolving Excellence blog (www.evolvingexcellence.com) are thrashing the GM commercial as well. Fundamentally they say the reason Toyota has such high quality is due to their respect for people, which creates employee continuous improvement suggestion programs, which robots can’t do. Instead of firing someone (or a robot) over a dropped screw, Toyota would get a team of people together to figure out what process failure led to the screw being dropped… not canning tens of years of experience for a mistake that probably wasn’t the person’s (robot’s) fault. It’s a good read:

    http://www.evolvingexcellence.com/blog/2007/02/gm

Comments are closed.