Вести од Македонија

Ова е само еден пример, а веројатно ги има повеќе.

NewsNow е еден од најдобрите, ако не и најдобар во својата класа.

With more than 1.1m users globally, NewsNow is a leading provider of Internet press cuttings and real-time news services. Today NewsNow monitors breaking news in 22 languages from the Internet’s most important online publications, including international, national and regional titles, newswires, magazines, press releases and exclusively online news sources spanning 139 countries. …About NewNow

Погледнете од кои земји доаѓаат сите информации кои ги обезбедува овој сервис, поврзани со Македонија. Зарем е толку многу тешко да се организираме малку и да гоинформираме светот што се случува тука, од прва рака. Не мора бугарските агенции да пренесуваат што се пишува во нашите дневни весници, срамота е.

Technorati Tags: , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

3 Comments Вести од Македонија

 1. Томе 06/02/2007 at 13:44

  Да, ама нели е ова работа пред се на медиумите и агенциите, бидејќи се работи за нивна промоција на NewsNow… или јас не сум го сконтал сервисов :). Да фаќаме врски по весниците и телевизиите, а?

 2. darko156 06/02/2007 at 13:50

  Да Томе, арно си го сфатил сервисов. Не велам дека ние треба да бидеме таму.

  Таму треба да бидат МИА, Макфакс, Дневник, и сл.

  Ама она што треба исто така да се сфати е дека голем број политичари, бизнисмени, организации, компании и сл секојдневно плаќаат за да добијат структурирани информации од овој сервис. А сето тоа го прават со сериозна цел, да ги употребат тие информации, меѓу другото и за инвестиции. нели?

 3. Томе 06/02/2007 at 14:14

  Точно, имаш право. Сервирањето на вестите завршува голем дел од работата во претставувањето на земјава.

  Мислам дека личните контакти по телевизиите и весниците може да се злоупотребат за оваа благородна цел, да им се подигне свесноста и да се упикаат во вакви мета-медиуми ;-).

  „Мета-медиуми“ да не се користи за нешто друго? 🙂

Comments are closed.