#комкаст 56 – Лажни или пара вести – #кромид

kromidМите како домаќин и Дарјан Раденковиќ (@darjanr) како гостин оваа епизода зборуваа за лажните вести. Секако муабетот започна од The Onion но неизбежно многу пати беше спомнуван и Njuz.net. Зборуваа за локалните имплементации на т.н. пара-вести за потребата од ваква форма на изразување и секако за (на моменти) нејзината апсурдност во актуелната медиумска и општествена сцена во Македонија.

Колку често наседнувате вие на вакви вести? Ако воопшто? Дали повеќе ги гледате како забава или како критика на општествените текови?

close

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.