Интерактивен маркетинг, кој го работи подобро?

Една интересна студија објавена деновиве (да знам досадно е само од странство  податоци да вадиме ама дајте други и ќе ги користиме :)во која помеѓу другото се констатира дека само 9% од искусните маркетинг луѓе (маркетери) веруваат дека традиционалните рекламни агенции не се развиваат најдобро кога станува збор адаптацијата кон дигиталните медиуми.

Во Македонија има повеќе мали дигитално насочени агенции, но полека и поголемиве (традиционални) го фаќаат чекорот. Кое е твоето искуство на темава? Дали големиве ќе се адаптираат квалитетно и брзо или малите ќе пораснат во поголеми? Колку воопшто, брзо очекувате малите да има потреба да станат поголеми во поглед на развојот на пазарот?

Еве како испитаниците во истражувањето спроведено од страна на CMO Council си го решаваат проблемот:

– 49% are planning to change or consolidate agency rosters within the next 12 months (another 15% are considering it)
– 48% are hiring specialized digital marketing solution and service providers to implement new social, mobile, and interactive strategies
– 47% plan to build internal capabilities and use incumbent agency services less
– 45% are bringing in outside consultants to help set up and structure digital programs

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.