The Blog Establishment

Магазинот New York носи интересна насловна сторија за “haves and have-nots” во светот на блоговите — за оние кои се на врвот и носат заработувачка, и оние кои се дел од “долгата приказна” и не се насочени кон заработка туку блогот им е повеќе хоби отколку кариера.

Сторијава е долага па затоа си ја испринтав и ќе ја читам приквечер. Но она што е интереснои е всушност една друга сторија која ја објавил овој весник пред извесно време. Насловот на текстот е Linkology а во него се претставени 50-те најлинкувани блогови.

Она што е интересно на ова листа е што најпопуларните блогови не се веќе оние за технологија или за самите блогови, туку сега на прво место се политичките што е знамк дека блоговите навлегуваат во мејнстримот. Во прилог првите три категории од ова листа.

 1. Politics – 14
 2. Technology – 10
 3. Popular culture – 8

Извор: New York, New York, Poynter

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

4 Comments The Blog Establishment

 1. Ivica Bocevski 15/02/2006 at 18:11

  Taman mislev na ovaa tema da pisuvam vecerva.
  Inaku vo tekstot za “linkology” graficki e prikazano linkuvanjeto pomegju najpoznatite globalni blogovi … bas bi sakal da vidam kako izgleda lokalnata ni makedonska blogosfera …

 2. Darko156 16/02/2006 at 10:20

  Златно.ком ја нуди оваа опција. Во почетокот беше репрезентативно мерење но сега одамна не сум го посетил, а и постојат специјални програми за вакво мерење.

  Јован пред некој ден имаше пост на оваа тема на следнава адреса: http://jovansblog.dobroutro.com/?p=689

  сепак и при ваквото мерење има простор за огромни дискусии, но за тоа вго некоја од следните прилики 🙂

Comments are closed.