Media & Marketing Blog

Како се корумпираат блогери?

Да, навистина, како се корумпираат блогери? Има, едни, такви кои навистина се трудат да го изнајдат решението за ова, но некако и не им оди баш. Веста дека „Microsoft“ им подарил бесплатни лап-топови на редица блогери и тоа со инсталиран „Windows Vista“ прилично одекна во повеќето медиуми, а не треба ни да се спомнува дека одекот во блог-заедницата исто така беше гласен. Како и да е бизнис стратезите на „Microsoft“ сега се наоѓаат во недоумица каков е ефектот на нивната постапка:

There are too many bloggers who would have to be paid off to make corruption work. It’s far easier to corrupt Big Media. You just work on the guy at the top and he tells the underlings what to do. It’s easier to do and harder to isolate. These bloggers were all too happy to reveal the fact that they got a bribe, er, gift, er, loaner from Microsoft. Whatever scheme was afoot fell apart and just showed that Microsoft is still up to its dirty tricks. Now we know.

Да сега навистина знаеме 🙂

7 коментари на “Како се корумпираат блогери?”

 1. GoodBytes

  Во хетерогеноста на блогосферата лежи нејзината најголема сила.

 2. ribaro

  Мене никој не ми даде лап топ, а тебе? ;). Можи оти многу лаев по Vista деновиве? Сеад, чути си бе братче можи ќе лапниш и ти нешто

 3. Pincher Barnet

  и јас сум корупиран блогер и јас сакам лап топ. што трба да правам за да добијам?

 4. sead93

  Ref comm 2:

  А бе друже можеби и ќе се замислев за ова, но пробав Вистата и не ми работи со сателитската картичка и си викам дај ќе напишам нешто 🙂

 5. darko156

  Еј, мене ми понудија ваков компјутер, ама одбив, се чувам за некоја кампања на Apple 😉

  Башка ме потценија, не ми го понудија тој со карбон што е Acer-от туку некој послаб. Они мене :))

 6. DeeJay

  Само нека пробаат со мене.

  Нема шанси да попуштам па да ми понудат и 30-тина проценти од Мајкрософт. 😉

 7. Perlengkapan bayi

  Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is fantastic, let alone the content!. Thanks For Your article about Како се корумпираат блогери? | К О М У Н И К А Ц И И .

Коментарите се затворени.