Најдобрите весници за минатата година

По 29-ти пат избрани се најдобрите весници, или најдобро дизајинраните весници во светот. Од вкупно 1,166 награди кои биле прогласени, 4 се оние за најдобар весник. Кои весници добиле главна награда и зошто погеледни во следново видео:

Деталите за сите победници тука: SND29: Winners announced, целата база на победници тука: 29th Edition Search.

Целиот процес на изборот е одлично претставен низ повеќе постови на: SND
 

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

4 Comments Најдобрите весници за минатата година

 1. Solza 20/02/2008 at 19:10

  Во иднина и од новинарите ќе се бара да имаат познавања од графичкиот дизајн на весниците, се со цел создавање на поквалитетен печатен производ. Во Македонија, за жал, мое мислење е дека не се обрнува премногу внимание на дизајнот на весникот, а и дека нема соодветно обучен кадар.

 2. Darko Buldioski 21/02/2008 at 09:23

  Со вториот дел од реченицата се согласувам комплетно, ама со првиот не.

  Тоа „во иднина“ ми е вишок :). Од новинаите се бара да ги познаваат основите на медиумот со години наназад, не само како се реди весникот туку и како се снима со камера и сл.

 3. Jeton 21/02/2008 at 14:11

  Slightly off topic: Не знам баш зошто, но Vimeo дефинитивно има најдобар интерфејс од сите други видео сервиси.

  Утрово гледав некои видеа што се HD, и имам само еден комент: WOW!

 4. Baju Bayi 21/11/2012 at 07:27

  Wow, fantastic blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is wonderful, as well as the content!. Thanks For Your article about Најдобрите весници за минатата година | К О М У Н И К А Ц И И .

Comments are closed.