Why We Banned Legos – Rethinking Schools Online

Текстот што следи претставува конструктивно истражување на прашања врзани за социјалната правда преку употреба на истражување на активности засновани на игри со Лего коцки.
Малку е долг текстот но вреди да се прочита, особено од страна на оние кои се заинтересирани за прашањата врзани за изградбата на перцепцијата и ставовите околу моќта, сопственоста, општеството…

“…Carl and Oliver,* both 8-year-olds in our after-school program, huddled over piles of Legos. They carefully assembled them to add to a sprawling collection of Lego houses, grocery stores, fish-and-chips stands, fire stations, and coffee shops. …

текстот може да го погледнете тука: Why We Banned Legos

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.