#комкаст 35 – со Бојан и Ратко на тема #ACTA

SOPA, PIPA, ACTA кратенки кои не опкружуваат изминатиов период. Документите зад нив не се на арно за интернетов и светов кој сега го живееме. За да ги појасниме овие термини и да ги прошириме нашите (и се надеваме и вашите) знаења за иницијатививе кои имаат за цел поголема контрола на нашите животи разговаравме со двајца активисти, членови од Facebook групата: Балканска Анти-АКТА група.

Ако ти се допадне муабетов кој нешто повеќе од еден саат го теравме со Мите, Бојан и Ратко вклучи се во акцијата и придонеси на начин на кој можеш.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

3 Comments #комкаст 35 – со Бојан и Ратко на тема #ACTA

  1. Anonymous 23/02/2012 at 01:44

    Супер беше разговорот, одлично се покажаја ратко и бојан. јасно и гласно ги кажаја ставоите и размислувањата окулу АКТА, покажаја што се направивме до сега ( ме спомнаја и малку 🙂 ) поздрав и фала за подршката..

  2. Дарко Булдиоски 24/02/2012 at 00:19

    Киро, можевме да чепнеме уште многу работи, ама здравје во некоја следна прилика 🙂

    Рубин, баш ми е мило што ти се допадна оваа епизода. Во основа на целиот блог и особено подкастот (во последно време) третираме теми поврзани со интернет. Нема потреба да се заблагодаруваш за поддршка, на иста страна сме правиме кој колку може :).

Comments are closed.