Web 2.0

Се поактуелни се темите за web 2.0 но мене сеуште баш и не ми е во целост јасно што всушност е web 2.0

Според структурата на текстов а богами и според името на авторот можам да се понадевам дека ќе научам нешто повеќе.

Автор е Tim O’Reilly а текстот се вика едноставно web 2.0
Ова се хајлајтот:


Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments Web 2.0

 1. Јован 23/02/2006 at 16:08

  Малку наведува на погрешно размислување списокот – генерално:

  веб 1.0 = freemail.org.mk
  веб 2.0 = gmail.com

  Значи интерактивни апликации кои не секогаш бараат вчитување одново за да прикажат информации + социјално вмрежување (синергија).

 2. Darko156 23/02/2006 at 16:13

  Добро списокот не е тој кој објаснува се, тој е само еден почетен дел од текстот 🙂

Comments are closed.