Media & Marketing Blog

Македонците на телевизија најмногу гледаат вести 2

Изгледа сум бил многу брз :))

НВО Инфоцентарот ги објави деталните резултати од ова истражување (претходен пост).
Навистина сега има одлични материјали кои може да послужат за многу подетални разгледувања. Одлично.

Во прилог еве ги директните линкови до материјалите:

Програмски потреби на публиката на електронските медиуми во Македонија (174KB)
Табеларен приказ на резултатите (397KB)
Презентација на истражувањето (72KB)

Она што можев јас да го воочам (во врска со претходниот коментар) појаснува некој дел од моите погрешни толкувања

Три најпосакувани видови серии:
* комедии 24%
* сапуници 17%
* криминалистички 12%
извор: Презентација на истражувањето (72KB)

3 коментари на “Македонците на телевизија најмногу гледаат вести 2”

  1. Развигор

    Значи, на нашиов пазар најдобро ќе помине некој што ќе направи нов вид на сапуница, на тема репортери и политичари, со многу сцени изведени во форма на вести од ТВ-дневник, на локално разбирлив јазик (види „Вила Марија“ растур праела).

  2. Komunikacii » Каде и како не конзумирате?

    […] Среќа што ние не сме толку способни за мултитаскинг инаку ќе требаше да си ги менуваме медиумските навики, па ќе моравме додека гледаме 100 саати на ден ТВ и да го листаме последниот број на Свет, а богами и Теа, бидејќи нели сега гага е. Technorati Tags: TV, radio, macedonia, multitasking, DW-WORLD, DW, ДојчеВеле, Македонски, македонија, ТВ, радио, медиуми, конзумирање. Categories: Media, TV, Radio, local […]

  3. Baju Bayi

    Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is wonderful, let alone the content!. Thanks For Your article about Македонците на телевизија најмногу гледаат вести 2 | К О М У Н И К А Ц И И .

Коментарите се затворени.