Македонците на телевизија најмногу гледаат вести 2

Изгледа сум бил многу брз :))

НВО Инфоцентарот ги објави деталните резултати од ова истражување (претходен пост).
Навистина сега има одлични материјали кои може да послужат за многу подетални разгледувања. Одлично.

Во прилог еве ги директните линкови до материјалите:

Програмски потреби на публиката на електронските медиуми во Македонија (174KB)
Табеларен приказ на резултатите (397KB)
Презентација на истражувањето (72KB)

Она што можев јас да го воочам (во врска со претходниот коментар) појаснува некој дел од моите погрешни толкувања

Три најпосакувани видови серии:
* комедии 24%
* сапуници 17%
* криминалистички 12%
извор: Презентација на истражувањето (72KB)

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

3 Comments Македонците на телевизија најмногу гледаат вести 2

  1. Развигор 01/03/2006 at 16:41

    Значи, на нашиов пазар најдобро ќе помине некој што ќе направи нов вид на сапуница, на тема репортери и политичари, со многу сцени изведени во форма на вести од ТВ-дневник, на локално разбирлив јазик (види „Вила Марија“ растур праела).

  2. Pingback: Komunikacii » Каде и како не конзумирате?

  3. Baju Bayi 21/11/2012 at 08:42

    Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is wonderful, let alone the content!. Thanks For Your article about Македонците на телевизија најмногу гледаат вести 2 | К О М У Н И К А Ц И И .

Comments are closed.