Србија: Нова VIP блог-заедница

Равојот на блогосферата во комшии се одвива по различен пат од оној во МК. Во Србија (веројатно знете) најпознати се блоговите на B92 кои, малку лошо, креираа слика дека само избрани личности можат да бидат блогери. Сепак влијанието нивно за развој на блоговите е евидентно.

Деновиве, се појави уште една ваква VIP листа на блогови, или блогери, како сакате. Станува збор за блоговите на издавачката куќа PRESS, која покрај дневен весник, онлајн сајт и магазин, сега воведе и секција со блогови.

Ова се блогови на дел од нивните новинари, уредници и менаџментска структура. Се на сé луѓе кои имаат влијание во општеството.

Би било добро кога и кај нас би се случило нешто слично. Иако и ние имаме неколку познати „фацки” блогери, мислам дека тоа не е доволно.

Чив блог вие би сакале да видите? Се разбира од „VIP” личностите од МК.

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Србија: Нова VIP блог-заедница

  1. Shepard 01/03/2007 at 18:33

    драган вучич, тони симич и срѓан јанакиевич.

    све на -ич.

    и боки 13ка афкорс 🙂

Comments are closed.