What’s in a name? A whole lot! That’s what!

What’s in a name? A whole lot! That’s what!

На блогов има ставено код од StatCounter. Уште од почеток почнав да го користам него, и некако се навинав, па после SiteMeter не ме бендиса а GoogleAnalitics ми се виде еднакво добар колку и StatCounter. Патем најполезната работа од него ми е reffering url по кое најбрзо гледам дали некој ме линкал и од каде најмногу ми доаѓаат посетите.

Денес добив меил од StatCounter со следнава содржина:

– Help you identify click fraudsters
– Make it easier to see when “the competition” has visited your site
– Identify recurring visitors
– Let you see just how many times your mom has been admiring your site…
So no more spreadsheets, no more post-it notes – now you can name IP addresses which visit your site.

– Login to your account.
– Click the stats for your project.
– Click “Recent Visitor Activity”
– Click the new “Label IP Address”
– Give it a description and you’re DONE!

This also works for “Recent Pageload Activity”, “Visitor Paths” and the “Recent Visitor Map”!

Еве како ова изгледа извадено од мојот акаунт.

statistic data

Сега ќе ве ловам, пазете се`, еднаш ќе ви го откријам селото, и мои сте засекогаш, нема оправдание ако не доѓате да читате редовно :)

Малку сериозност на темава не е на одмет: Загрижувачки е колку е нарушена приватноста додека сурфаме на интернет. И се ова е со бесплатен акаунт на сервис кој не е некој од најголемите. Замислете си што се знаат за нас сурферите, големите корпорации. Нашите IP адреси ги гледаат како доларчиња, a нивните каунтери викаат:

– оп еве едeн IP кој никогаш ништо не купил од нас, што ли да му понудам сега?

Technorati Tags: , , , , , , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment What’s in a name? A whole lot! That’s what!

  1. airport transfers me 21/11/2012 at 04:54

    Cornelius Tacitus~ No hatred is so bitter as that of near relations.

Comments are closed.