Jooce

Еден потазе обид за надминување на дигиталниот јаз (digital divide):

A virtual desktop aimed at users who access the web via cybercafes is attracting interest from organisations set up to bridge the digital dividefree web-based desktop could prove valuable for those who can’t afford their own PC, said experts. Jooce offers users the functionality they would get from their personal computer on any machine, allowing them access to files, e-mail, instant messaging, storage and other applications. “It’s a platform that will make it much easier for the world’s cybernomads to manage their digital lives,” said Jooce founder Stefan Surzyck.

И сега Jooce бара Flash, а за Flash треба побрз интернет, и пак проблеми за планираните корисници. Ова повеќе ми наликува на PR добродетелство, отколку вистинско решение, но да сме живи, па ќе видиме 🙂

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

3 Comments Jooce

 1. Darko Buldioski 04/03/2008 at 13:50

  Море, има и на Македонски. 🙂

 2. dasaf 04/03/2008 at 14:31

  „И сега Jooce бара Flash, а за Flash треба побрз интернет, и пак проблеми за планираните корисници.“

  Пред некој ден, држев дома предавања за вечниот недостаток (вечното доцнење) на технологија.

  На почетокот кога игрите се пренесуваа со тенките, а големи дискети, јас немав таква единица, после кога имав, излегоа „обичните“ флопи дискети. Тамам дојдов до таква, игрите пораснаа на 2-3-5-10 дискети. А дискетите скапи… Тамам поефтинија излегоа ЦД-Ромовите. Кога ќе ги стигнав, излегоа ДВД. Сега блу-реј ги бркаме. После кој знае што…

  Исто и со харддисковите…

  „но да сме живи, па ќе видиме :)“

 3. sead93 04/03/2008 at 19:23

  dasaf, ona sto ke go kupime vcera vekje ne vredi ni skrsena para utre, a PR masinite ne ubeduvaat deka samo taka e ispravno. A cudno e kako kompjuterite se pobrzi desetina pati i koga ke stavis nekoj sminkerski softver ili Vista, pak ti se fakja isto, barem za brzinata.

Comments are closed.