US: The State of the News Media 2006

Пред неколку месеци кога работев на темата електронски весници (претходен пост) многу му се израдував на ова истражување, (2005, 2004) бидејќи е едно од оние кои се бесплатни а целосно достапни 🙂

Оваа година обемот е уште поголем и за прв пат во рамките на истражувањето се вклучени и блоговите (тука). За жал само 7 најрепрезентативни (но и тоа е нешто).

Како и да е одлична референца за развојот и состојбата во која се наоѓаат медиумите (барем оние американските). Иако сме свесни дека тие се далеку пред останатите 🙂

Значи The State of the News Media 2006

Кратко резиме на EditrosWeblog

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment US: The State of the News Media 2006

  1. Sherley Lintz 21/11/2012 at 05:14

    WONDERFUL Post.thanks for share..more wait ..

Comments are closed.