10 + 1 начини да изнервирате блогер

Следнава листа на најдов на MediaCulpa, а оригинално доаѓа од тука. Ова подолу е скратена и адаптирана варијанта:

  1. pissed ofПокани блогери да учествуваат на некој настан и не им оставај простор да зборуваат за себе
  2. Глуми дека си „редовен читател” кога всушност си го посетил блогот само еднаш и си прочитал едвај неколку постови
  3. Употреби ја содржината на блогот или неговиот идентитет без соодветна атрибуција
  4. Испрати тотално неважни информации кои немаат врска со неговото поле на интерес и притоа употреби генерички јазик
  5. Додади им го маилот на некоја ПР листа од која не можат сами да се откачат
  6. Стави ја својата содржина зад претплата и отежни им го линкањето кон истата
  7. Побарај помош пред вооппшто да се обидеш да изградиш пријателство
  8. „Случајно” изуми да се претставиш комплетно, каде работиш или кој ти е газда и сл.
  9. Пушти му на блогер некоја информација и барај да ја објави во невозможен рок, да не речам веднаш.
  10. Get the journalism relationship right. Some bloggers consider themselves journalists and others don’t. It was clear from the participants that this is a tricky subject, as some people also noted after the session.

Листава е направена на работилница, и е предмет на подобрување, како оригиналната така и оваа адаптиранава.

А што е со тоа +1. Епа мора да има малку локална жичка постов.

11. Пушти му го  Латас на ТВ на блогер и остави го да гледа минимум 5 минути.

(Via & Via)

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment 10 + 1 начини да изнервирате блогер

Comments are closed.