Media & Marketing Blog

Среќна Нова ‘49

Скопската ТВ SkyNet веќе некое време емитува филмови од домашна продукција. И навистина, иако ретко гледам тв, изминативе недели се почесто, она време кога сум пред тв гледам од овие филмови. Одамна ги немав гледано Австралија, Австралија и Оган, а ми се онака ептен јаки.

Како и да е, инспирација за постов ми беше едена сцена од филмот Среќна Нова ‘49 каде едено дете, не се сеќавам кој точно беше имаше реплика со оваа соджина:

„Радиото е огледало на животот”

Толку, не дека немав чуено варијации на оваа тема, ама онака ми се бендиса и ептен ми ја долови ситуацијата од тогаш. На ова мора да се додаде дека низ филмот континуирано се слушаа делови од вести и сл. радио програма кои ептен ја дополнуваат ова реплика 🙂

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , .

2 коментари на “Среќна Нова ‘49”

  1. волан

    ФОКУС и МК Блогосфера…

    По написот на Ванковска за Македонската блогосфера – каде ценетата професорка за МК Блогери и блогосферата ке каже:** Кога ќе погледнете п…

Коментарите се затворени.