#комкаст 75 – Facebook + – Cambridge Analytica

Не смеевме да ја прескокнеме темава, особено затоа што е сеприсутна и многу актуелна, плус од неа се развија многу различни приказни, читај дебати. Пред се на глобално ниво се отворија голем број на прашања поврзани со етичката страна на обработката на податоците, прибирање на податоци, Tramp, Brexit… но и локално заради SCL Balkans и активностите во регионот. Со Дарјан дискутираме за потребата од отварање на овие теми, за (до некоја мера) нереалните очекувања на крајните корисници и секако малку за маркетинг практиките.

За нас, најквалитетниот текст на темава: https://goo.gl/djFyPr
Еве уште неколку линкови за некои од работите кои ги спомнуваме во видеото: https://goo.gl/ZWmN8dhttps://goo.gl/H3vM5Hhttps://goo.gl/WRbTBL и секако интервјуто на CNN – https://youtu.be/G6DOhioBfyY

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment #комкаст 75 – Facebook + – Cambridge Analytica

  1. Petar 30/03/2018 at 12:49

    Super.

Comments are closed.