Софтвер за тинејџери

Денешниот број на Време во рубриката Нов свет има сторија за еден конкретен пример на општествен софтвер (social softwere). Не знам колку овие сервиси се популарни меѓу Македонските тинејџери, но во светов предизвикуваат огромни дикусии.

Паралелно со развојот на овие мрежи се развиваат и организациите и интернет сајтовите кои се грижат овие мрежи да не бидат злоупотребувани и несоодветно користени. Една од тие страници е и BlogSafety, доколку имате деца кои коритат интернет ова е задолжителен линк 🙂
Иако блоговите се основна движечка сила на социјалниот софтвер сепак овие платформи имаат свои надоградени карактериситики. Колку македонците ги користат? Има ли некоја ваква заедница од Македонци на bebo, myspace, friendster итн јас немам информации? Имате ли вие?

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments Софтвер за тинејџери

  1. Baju Bayi 21/11/2012 at 05:45

    Wow, wonderful blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is wonderful, as well as the content!. Thanks For Your article about Софтвер за тинејџери | К О М У Н И К А Ц И И .

Comments are closed.