#комкаст 83 – Медиумите и covid-19

Откако со Дарјан ја издискутиравме темата за маркетинг и КОВИД-19 не смеевме да оставиме да не продискутираме за улогата на медиумите и предизвиците со кои се соочуваат.

А со кого друг да се разговара на овие теми ако не со членови на оригиналната постава на овој блог. Заедно со Сеад и Мите повеќе од еден час, вчера вечер, дискутиравме за теми кои во фокус ги ставаат медиумите, ние како консументи на медиумски содржини и секако посебен дел си имаа и социјалните медиуми.

Структурата на епизодата се движи некако вака:

  • Како и зошто така лесно се шират дезинформациите
  • Политизација на лажните вести
  • Како процесираме и управуваме со информации во време
  • Бројки и статистики и како најлесно се манипулира со нив
  • Реакциите на „tech” гигантите

Во продлжение видеото а под него и аудио. Добедојдени се сите кои сакаат да се претплатат на нашиот YouTube канал ;)

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.